StoryEditor

Nakon sat vremena blokade, odblokirana Bijača

Piše D  /  10.08.2018., 10:08h

Nakon sat vremena blokade, od 20.45 sati deblokirana je dionica autoceste A-1 Zvirovići-Bijača, gdje su prosvjedovali borci, priopćeno je iz BiHAMK-a.

Podsjetimo, nezadovoljni epilogom sjednice parlamentarne Komisije za usuglašavanje teksta Zakona o pravima demobiliziranih boraca održane danas u Mostaru, borci su na sat vremena blokirali autocestu koja vodi prema graničnom prijelazu Bijača.

Podsjetimo, po okončanju sjednice Jasenko Tufekčić, potpredsjednik Doma naroda Parlamenta FBiH i predsjednik Komisije, je ukazao okupljenim borcima i medijima da su prihvaćeni svi amandmani na zakon koje Vlada FBiH nije prihvatila.

Ipak, demobilizirani borci su nezadovoljni što još nije usuglašen tekst Zakona. Darinko Boto iz Udruge "Zaboravljeni branitelji", je nakon Tufekčićeve izjave rekao kako su borci opet prevareni, po nalogu ‘partije‘ i njihovih vlastodržaca.

‘‘Opet se uplela politika i tko zna kad će naše pitanje biti riješeno. A Tufekčić je njihov igrač, on je sada dežurni krivac za sve što se dogodilo! Iza njega kriva je sva partija i sunalogodavci ovoga‘‘, rekao je Boro, još jednom podvlačeći kako su ovo političke igre, te da se moraju uvoditi radikalniji potezi. 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 14:17