StoryEditor
LUGANSK

Nakon ruskog granatiranja uništen centar za humanitarnu pomoć u Sijerodonjecku

Piše fena  /  12.04.2022., 14:20h
Centar za humanitarnu pomoć u Sijerodonjecku, u regiji Lugansk, uništen je nakon ruskog granatiranja.

- Jučer (11. travnja) jedan od centara za humanitarnu pomoć koji su volonteri uspostavili u Sijerodonjecku našao se pod teškim granatiranjem. Osam granata pogodilo je prostorije u kojima se nalazio centar i uništilo zidove. Izbio je požar u skladištu. Na sreću, nije bilo žrtava - objavio je načelnik Luganske regionalne vojne uprave Serhiy Haidai na Telegramu pozivajući se na Mykola Nadulichnyja, čelnika Luganske organizacije osoba s invaliditetom, suorganizatora mreže centara za humanitarnu pomoć u Sijerodonjecku i Lysychansku, prenosi Ukrinform.

Centar je osiguravao obroke za do 300 osoba dnevno, kao i hranu i higijenske proizvode za ležeće bolesnike. Aktivisti su svakodnevno formirali komplete za osobe s poteškoćama u kretanju i dostavljali ih automobilom ili čak biciklima ili pješice.

Shvativši da napadači gađaju skladišta hrane, volonteri na društvenim mrežama nisu objavili adresu centra za humanitarnu pomoć kako bi zaštitili sebe i ljude.

Ruske trupe kontinuirano napadaju Lugansku regiju raznim oružjem. U regiji su uništeni mnogi stambeni objekti, infrastrukturni objekti, obrazovne ustanove, a sve bolnice su oštećene.

Samo u protekla 24 sata ruska vojska uništila je 12 stambenih zgrada u regiji Lugansk. Jedna osoba je poginula, a tri su ozlijeđene u Lysychansku.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 20:36