Article_Top_970x250

Nakon RS-a i FBiH povukla inicijativu o uvođenju rezervnog sastava policije

izmjene zakona

Nakon RS-a i FBiH povukla inicijativu o uvođenju rezervnog sastava policije

lip 26, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via Klix.ba

Nakon što je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske poručilo da povlači dio izmjena zakona koji su predviđali uvođenje rezervnog sastava policije recipročno je odgovorila i Federacija BiH.

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi FBiH Aljoša Čampara za Klix.ba je kazao da je Vladi FBiH dostavio obavijest o povlačenju inicijative za dopune zakona, kojim je predviđeno uvođenje rezervnog sastava policije u FBiH.

Ta inicijativa prvobitno je bila upućena kao recipročna mjera Republici Srpskoj. Ipak, pošto je u RS-u došlo do odustajanja od priče o rezervnom sastavu policije, reagirali su i u entitetu FBiH.

"Aktom broj 01-03-02-2-39/19 od 14. lipnja 2019. godine dostavili smo vam Prednacrt zakona o dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima Federacije Bosne i Hercegovine radi uvrštavanja na dnevni red sjednice Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. S tim u vezi, obavještavamo vas da ovim putem povlačimo dostavljeni Prednacrt zakona iz daljnje procedure", navodi se u obavještenju ministra Čampare.

Ovim je za sada priča o uvođenju rezervnog sastava policije, prije svega u RS-u, a sada i u FBiH, okončana.

Ostaje da se vidi na koji način će se MUP RS-a ponašati u narednom periodu s obzirom na to da su najavili formiranje žandarmerije, prenosi Klix.ba.

Dnevnik.ba