StoryEditor
u sarajevu

Nakon prosvjeda ispred OHR-a građani zadovoljni, čekaju sastanak sa Schmidtom

Piše Desk  /  25.10.2021., 14:07h
Završen je sastanak predstavnika grupe nezadovoljnih građana koji danas prosvjeduju pred zgradom OHR-a i predstavnicima Ureda visokog predstavnika.

Sudionici sastanka su po izlasku iz zgrade kazali da su predstavnici OHR-a izrazili razumijevanje za nezadovoljstvo građana BiH i njihovu zabrinutost aktualnom situacijom.

Suad Đozić, jedan od sudionika sastanka, rekao je da je sastanak bio zadovoljavajući.

Prema njegovim riječima, u OHR-u žele čuti glas građana te su istaknuli da su iznenađeni da ovakvih skupova kao što je ovaj organiziran danas nema više.

"Kada se Christian Schmidt vrati u BiH, bit će održan novi sastanak", dodao je Đozić.

Upitan jesu li razgovarali o upotrebi bonskih ovlasti, kazao je da sudionici sastanka nisu mogli govoriti konkretno, ali da Schmidt intenzivno radi na rješavanju određenih pitanja, kao što su pitanja Centralne banke i privremenog financiranja institucija BiH.

Sejfudin Hodžić, jedan od sudionika sastanka kazao je da je visoki predstavnik pokazao ozbiljnost, iako danas nije bio na sastanku, jer je ovlastio suradnike da saslušaju zahtjeve građana.

Kaže da je istaknuto da je za građane važno da imaju vladavinu prava. Naglašeno je i to da građani više neće samo tražiti odgovornost političara, već i međunarodne zajednice, koja je sudjelovala u kreiranju ustavnog poretka, piše Klix.ba.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 07:30