StoryEditor

Nakon prašine koja se podigla zbog pjesme ‘Lijepa li si‘ na Bobovcu, Thompson postavio znakovitu objavu na Facebooku

Piše desk  /  16.12.2023., 09:42h

Nakon objave snimke s Bobovca gdje pripadnici policijskih agencija pjevaju pjesmu Marka Perkovića Thompsona ‘Lijepa li si‘, podignula se prašina u sigurnosnim agencijama u susjedstvu kako bi se saznalo tko je pjevao pjesme o "Herceg Bosni".

Nakon službene ceremonije, u selu Luke, gdje se proslavljalo završetak hodočašća, zabilježeno je kako je grupa sudionika, uključujući pripadnike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, policije i Federalne uprave policije, otpjevala Thompsonovu pjesmu "Lijepa li si". Poslije istrage zeničke policije i unutarnje istrage KPC Zenica, oglasila se i SIPA te izjavila da će napraviti detaljnu istragu o navedenom događaju.

Državna agencija za istrage i zaštitu, po naredbi Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, provodi radnje s ciljem identifikacije osoba koje se nalaze u većoj skupini na video snimci, koju je objavio veliki broj portala u BiH. Vidljivo je da pjevaju pjesmu "Lijepa li si" u kojoj se spominje i riječ "Herceg Bosna", što su lokalni portali identificirali kao veoma problematičnim.

Prema prikupljenim informacijama pjesma je otpjevana nakon službene ceremonije obilježavanja "Molitvenog dan za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije" i "20. Hodočašća na Bobovac", održanog dana 21. listopada 2023. godine, prenosi crna-hronika.info.

Znakovito, nakon tih događaja Thompson je na svojoj Facebook stranici objavio pjesmu ‘Bosna‘.

"Tamo gdje sunce putuje, vjetar nosi glas, Bosna zove nas. Tamo gdje sunce putuje, tu me čekaj ti stara ljubavi... Kreni preko planina, starom stazom djedova, Bosna će ti reći sve, odakle nam prezime", refren je pjesme naslova "Bosna". 

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 09:04