StoryEditor

Nakon krvoprolića u Šibeniku danas Dan žalosti

Piše D  /  02.02.2021., 09:02h

U znak pijeteta na žrtve na Dan žalosti zastave će biti spuštene na pola kopkja ispred zgrade Gradske uprave, javnih tvrtki i ustanova kojima je osnivač Grad Šibenik. Na javnim mjestima neće biti kulturnih i zabavnih programa.

Branko Koloper ubio je četvero ljudi iz kalašnjikova kineske proizvodnje koji je ilegalno posjedovao. Ranije su mu lovačko oružje oduzimali zbog nasilja u obitelji.

U Šibeniku je izrešetao Radojku Danek, stečajnu upraviteljicu i šibensku gradsku vijećnicu i njezinog supruga Maria. Ubio je i Tonija Šparadu, koji je bio zainteresiranim za kupnju dijela imovine Matkola, ubojičine tvrtke u stečaju.

Uzeo je automobil bračnog para Danek i otišao naći Tedija Slamića kojeg je ubio u Vodicama, a potom je uperio automatsko oružje u sebe.

Nisam nikad vidjela da bi se netko tako dobro slagao u sudnici kao Koloper i stečajna upraviteljica Danek. Nešto se moralo dogoditi između srijede i subote, ispričala je sutkinja Ardena Bajlo koja je na Trgovačkom sudu u Zadru vodila stečaj  tvrtke Matkol Branka Kolopera. 

Za Slobodnu Dalmaciju je rekla da osim 15-minutnog kašnjenja ništa nije upućivalo na pokolj koji će uslijediti samo par dana kasnije. Kaže da nije bilo nikakvih tenzija između njega i Radojke Danek koju je u subotu puškom ubio zajedno sa njenim suprugom Mariom i Tonijem Šparadom u hali u Ražinama.

Kako piše Večernji list, Koloper je sat vremena prije ubojstava u hali u Ražinama poslao zahtjev sudu u Zadru da se poništi stečajni postupak.

- Tražio je u mailu od predsjednika trgovačkog suda u Zadru da poništi stečajni postupak protiv njegove tvrtke!? U dopisu se žalio na stečajni postupke i stečajnu upraviteljicu da mu prodaje tvrtku u bescjenje - rekao je to za Večernji policijski inspektor iz istrage s kojim su razgovarali nakon današnje konferencije šibenske policije, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 23:59