StoryEditor

Nakon kockica ovako će izgledati novi Barcin dres

Piše D  /  21.09.2019., 11:09h

Iako je tek dizajniran, već je procurio novi dres Barcelone, koji će se, tu nema dvojbe, svidjeti navijačima. Naime, dres se sastoji od tri prednje prugem dvije crvene i jedne plave, a između njih će biti tanka žuta linija. Također, tanka žuta linija bit će i oko ovratnika. 

Dres je inspiriran dizajnom iz 1920. pa će izaći točno na 100 godina otkad su ga nosili Alcántara, Samitier i Zamora. Barceona je tada imala dresove na vertikalne široke pruge, no nisu imali tanku žutu liniju. 

Razlog nove linije je nezadovoljstvo navijača s kockastim dresom, kojeg su predstavili na početku sezone. Naime, Barcelona nikad nije imala takav dres i navijačima nije dobro sjeo. Naravno, postoje i kritičari novog dresa, pa su ga neki odmah usporedili s dresom Steaue Bukurešt dok drugi misle da je dres kopija Baselovog. 

U dizajn novog dresa krenulo se prije nekoliko mjeseci, bilo je nekoliko prijedloga, ali je konačnu potvrdu odobrio predsjednik Bartomeu, koji je naglasio da je 1920. krenula prva zlatna era Barcelone i da bi 100 godina od tog trenutka trebalo obilježiti dresom iz tog vremena. Napravljen je dres s vertikalnim prugama, no ono što muči navijače su tanke žute linije, kojeg vuku na dres Steaue. 

Problemi su nastali oko gostujućeg dresa, jer je prema nekim navodima trebao biti bijele boje s crvenim križem. Navijači Barcelone odmah su ga odbacili jer je bijela boja njihova najveća rivala - madridskog Reala. Sredinom 90-ih, dok je Kappa bila spozor, Barcelona je izdala neku varijantu bijelih dresova, pa su navijači odmah protestirali, prenosi 24sata.

Novi dres Barcelone moći će se kupiti odmah nakon finala Lige prvaka, 20. svibnja sljedeće godine. 

18. travanj 2024 13:48