StoryEditor
hrvatski jadran

Nakon Istre morski psi plivaju i u moru na jugu Hrvatske

Piše desk  /  29.05.2022., 09:59h

Prije samo nekoliko dana internetom se proširila snimka na kojoj morski pas kod Medulina pliva u plićaku, a sada se još jedan pojavio i to na jugu. Naime, jednakom brzinom u subotu poslijepodne proširila se snimka morskog psa u plićaku kod Pirovca.

Prof. dr. sc. Alen Soldo s Odjela za studije mora Sveučilišta u Splitu rekao je kako se vjerojatno radi o modrulju.

- Iz videa je vrlo teško zaključiti o kojoj se vrsti radi jer za precizno i točno identificiranje nedostaje cijeli niz detalja. Stoga se može samo nagađati o kojoj vrsti se točno radi, ali po kretanju najviše podsjeća na modrulja koji je u Jadranu i najraširenija vrsta većeg morskog psa - rekao je prof. dr. sc. Alen Soldo s Odjela za studije mora Sveučilišta u Splitu za 24 sata

Pojašnjava da je dolaskom ljetne sezone i povećanjem broja ljudi na moru za očekivati kako će ovakvih prizora biti sve više, pa i snimki morskih pasa.

Podsjetimo, onog kod Medulina prvi su uočili gosti kampa u pomerskoj uvali Šćuza kod ACI marine Pomer. Riječ je također o zaštićenoj vrsti. Morski pas snimljen je i dan ranije kod Medulina pa se pretpostavlja da je riječ o istoj ribi. 

Dnevnik.ba

01. prosinac 2022 11:00