StoryEditor

Nakon glasovanja, Sabor od danas ide na ljetni odmor

Piše D  /  13.07.2018., 09:07h

Izglasavanje čekaju izmjene Zakona o najmu stanova, koje trebaju riješiti problem zaštićenih najmoprimaca, odnosno omogućiti vlasnicima stanova da do rujna 2023. uđu u posjed svoje imovine. 

Saborsko izglasavanje čekaju izmjene i dopune Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi koje su izazvale oštre prijepore u dijelu javnosti, a koje resorna ministrica Blaženka Divjak odlučno brani. Sabor bi trebao donijeti i nove zakone o komunalnom gospodarstvu i o šumama. 

Odlučit će i o tome tko će u idućih šest godina biti na čelu Hrvatske narodne banke (HNB). Resorni odbori za financije te za izbor i imenovanja za guvernera HNB-a predlažu Borisa Vujčića, kojemu je stari mandat istekao 8. srpnja, a za njegovu zamjenicu Sandru Švaljek, bivšu čelnicu Ekonomskog instituta i bivšu zamjenicu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Sabor bi, nakon gotovo tri godine trebao imenovati Vijeće za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija koje ne postoji od konca 2015., kada je tadašnjem sastavu istekao mandat. Za predsjednicu Vijeća predložena je Zdravka Čufar Šarić, bivša potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva. 

Sabor bi trebao dati ‘zeleno svjetlo‘ da se u operaciju potpore miru "Sea Guardian" u Sredozemlju uputi do 50 pripadnika Oružanih snaga RH s brodom Hrvatske ratne mornarice.

Dnenvik.ba

26. travanj 2024 20:50