Article_Top_970x250

Nakon dvije godine dogovoren koeficijent za raspodjelu novca od neizravnih poreza

uprava za neizravno oporezivanje

Nakon dvije godine dogovoren koeficijent za raspodjelu novca od neizravnih poreza

svibnja 18, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: BHRT

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje (UO UNO) BiH usvojio je danas pojedinačne odluke o privremenim poravnanjima među entitetima od raspodjele neizravnih poreza s jedinstvenog računa za razdoblje od 2012. do kraja 2019. godine.

Na današnjoj sjednici usvojena je i odluka o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava s jedinstvenog računa za razdoblje od travnja do srpnja 2020. godine, čime je prekinut skoro dvogodišnji zastoj u donošenju ovih odluka, javlja BHRT.

Članovi UO danas su razmatrali inicijativu Vlade Federacije BiH o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost (PDV) kojim se predviđalo pomjeranje roka plaćanja PDV-a. Nakon detaljnih analiza izvršenih u UNO, utvrđeno je da ovakve dopune ne bi imale učinka nego bi bile kontraproduktivne te nisu usvojene predložene zakonske izmjene.

Članovi UO UNO danas su usvojili i odluku o visini stope kompenzatorne kamate za razdoblje 1. srpnja – 31. prosinca 2020. godine koja ostaje nepromijenjena i obračunavat će se po stopi od 12 posto.

UO UNO usvojio je danas pravilnike o primjeni zakona o PDV-u te prinudnoj naplati neizravnih poreza, a usvojen je i izvještaj o izvršenju proračuna UNO za prošlu godinu.

Dnevnik.ba