StoryEditor

Nakon borbe protiv antifašizma, borba za kriminal

Piše D  /  20.06.2018., 11:06h

Kada čovjek pomisli kako nas aktualna vlast ne može više negativno iznenaditi svojim djelima, oni nas demantiraju. Izmjene Kaznenog zakona izglasane rukama SDA, HDZ-a, SBB-a, PDA i SDP-a premašili su sve granice rubrike „vjerovali ili ne“.

Naime, nakon što su optuženi potpredsjednik SDA Asim Sarajlić, generalni tajnik SDA Amir Zukić i bivši visoki dužnosnik SDA Mirsad Kukić optuženi za kazneno djelo zlouporabe položaja, za što postoje i dokazi kao i svjedočenja (npr. Seid Fazlagić u istom predmetu priznao krivicu i osuđen na osam mjeseci zatvora), prije izricanja presude, zajedničkim snagama s drugim strankama u Parlamentu Federacije, oni mijenjaju članak zakona po kojem je djelo koje su uradili kazneno djelo.

Ovakve stvari se nisu događale u najokorjelijim totalitarnim režimima. Da nekoga optuže za kazneno djelo, pronađu dokaze i svjedoke, a taj netko samo promijeni zakon po kojem si kriv, tako da to uopće nije kazneno djelo. Sve po zakonu i procedurama!

Najzanimljiviji dio u svemu ovome je taj da su to zajedničkim snagama izglasovale SDA, PDA, SBB i SDP koje su u svojevrsnom političkom ratu, osobito u ovo predizborno vrijeme. No, najsimptomatičnije je što su u svemu tome imali potporu HDZ-a, tih legitimnih boraca za prava Hrvata. Dakle, u trenutku kada bošnjačke stranke žele protuustavnim nametanjem tzv. zakona o izbornim jedinicama ovjekovječiti gaženje legitimiteta hrvatskog naroda, u trenutku kada te iste stranke preko pravosuđa negiraju i zataškavaju masovne zločine Armije BiH (zadnji slučaj prebacivanja odgovornosti za ratni zločin u selu Miletići), u trenutku kada SDA najavljuje kako će „napokon prestati teror hrvatske manjine nad većinom u BiH“, oni te iste bošnjačke stranke podržavaju u korupciji i kriminalu.

Ova suradnja svih stranaka u zataškavanju kriminala i korupcije najočigledniji je dokaz kako je naše društvo više podijeljeno na kaste, nego po nacionalnoj politici. Odavno tvrdimo kako je aktualnoj političkoj eliti iz hrvatskog naroda koja dolazi iz redova HDZ-a uvijek bliži netko iz drugog naroda, ali pripadnik iste vladajuće kaste, nego će biti ikada pripadnik njihovog hrvatskog naroda u čije se svetinje busaju kao jedini i neprikosnoveni zaštitnici.

Ovim putem im najiskrenije zahvaljujemo, jer nam svojim radom i (ne)djelima predstavljaju nepresušan izvor motivacije i elana za naše političko djelovanje i rad na tome da te moderne mentalne komuniste kojima apsolutno ništa nije sveto konačno pošaljemo u ropotarnicu povijesti.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:25