StoryEditor
serija napada

Nakon Austrijanke morski psi u Egiptu ubili i ženu iz Rumunjske

Piše hina  /  03.07.2022., 18:36h

Dvije žene ubijene su u napadima morskih pasa u egipatskom Crvenom moru, prenijelo je egipatsko ministarstvo okoliša.

Dva izvora za Reuters su izjavila da je tijelo turistice iz Rumunjske, koja je bila u kasnim četrdesetim godinama, pronađeno nekoliko sati nakon napada u kojem je ubijena 68-godišnja Austrijanka. Ova dva napada dogodila su se 600 metara jedan od drugog, malo dalje od obale Sahl Hasheesha, prenose izvori.

Ministarstvo je u svom priopćenju navelo da je formirano povjerenstvo koje će ispitati okolnosti napada i moguće znanstvene razloge za njih. Također je spomenuto da je guverner Guvernorata Crvenog mora, general bojnik Amr Hanafi, izdao naredbu da se obustave sve aktivnosti u području na kojem su se zbili napadi.

Prva žrtva prebačena je u privatnu lokalnu bolnicu, kazao je za Reuters izvor iz crvenomorske Uprave za zdravstvena pitanja. Dodaje i da je bilo pokušaja reanimacije žrtve, ali je ona ipak od posljedica ozljeda umrla.

Sigurnosni izvor također je dodao da je Austrijanka posljednjih pet godina živjela u Egiptu sa svojim suprugom Egipćaninom. Austrijanka je, kako piše Daily Mail, šetala po plićaku kad je suprugu kazala da ide malo u more i da će se brzo vratiti.

"Vratit ću se odmah", kazala je, prenosi britanski tabloid.

Snimka koja se pojavila na društvenim mrežama pokazuje kako se nesretna žena očajnički pokušava domoći obale nakon napada, a more oko nje je potpuno crveno.

Na snimci se čuje i vikanje svjedoka.

"Gdje su spasioci? Sva je u krvi, umrijet će", čuje se na ruskom.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 08:51