Article_Top_970x250

Nakon 442 zaražena i Jandroković spominje oštre mjere: "Ako ne može molbama, država reagira represijom"

koronavirus u hrvatskoj

Nakon 442 zaražena i Jandroković spominje oštre mjere: "Ako ne može molbama, država reagira represijom"

ožu 25, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik sabora Gordan Jandroković komentirao je danas prijedlog praćenja građana u samoizolaciji putem mobitela.

"Ne radi se o prisluškivanju, praćenju i zlouporabama, radi se o mjeri kojom trebamo zaštititi građane od koronavirusa", kazao je Jandroković u Dnevniku Nove TV.

Na pitanje je li se razmišljalo o narukvicama koje bi osobe nosile, rekao je kako bi bila visoka razina kontrole i to bi tek onda moglo ići u smjeru prigovora da se radi o nedemokratskoj mjeri koja ima za cilj u potpunosti kontrolirati građane.

Na pitanje razmišlja li se pooštriti kazne za one koji krše mjeru samoizolacije, Jandroković je kazao da se razmišlja o svim mjerama koje će zaštititi zdravlje i živote građana.

"Represivnije mjere nisu isključene. Ako ne možete molbama dobiti disciplinu, tada država mora reagirati represijom prema onima koji krše zakone i ugrožavaju zdravlje ljudi", rekao je Jandroković.

On je jučer rekao da će se odreći svoje plaće za ožujak kako bi pomogao u saniranju štete od potresa. 

 "Vjerujem da će velika većina dati svoj obol i pokazati solidarnost s građanima, posebno s građanima Zagreba koje je uz koronavirus pogodio potres i onima koji su ostali bez krova nad glavom. To je tragična situacija", kazao je.

Dnevnik.ba