StoryEditor

NAKON 22 GODINE Wenger odlazi iz Arsenala

Piše D  /  20.04.2018., 12:04h

Arsenal će tako ostati bez menadžera koji ga je vodio u posljednje 22 godine, a godinu dana prije isteka tekućeg ugovora slavnog Francuza. 

68-godišnji Wenger je sa Arsenalom osvojio tri Premijer lige, a poslednju još 2004. godine. Takođe, s Topnicima je došao do sedam trofeja u FA kupu i Community Shieldu, ali prošle i ove sezone nije izborena ni Liga prvaka kroz ligu, što je samo pojačalo nezadovoljstvo navijača kluba iz Londona. 

Arsenal je trenutno šesti na ljestvici Premijer lige s 54 boda, a šansu za Ligu prvaka imao bi osvajanjem Europske lige, gdje se u polufinalu sastaje s Atleticom iz Madrida. 

Wenger je na klupu Arsenala došao 1. listopada 1996. godine i trenutno je aktivni menadžer sa najdužim stažom u Premijer ligi, a ukupno 823 utakmice na kojima je vodio Topnike u PL. 

U prošlom kolu Arsenal je izgubio u Newcastleu sa 2:1, što je bio 11. poraz u sezoni Premijer lige, koja je ponovo razočarala navijače, a izjednačen je negativni rekord, koji do kraja još može biti i povećan. 

"Poslije pažljivog razmatranja i konzultiranja u klubu osjetio sam da je pravo vrijeme da odem na kraju sezone. Zahvalan sam na privilegiji da služim klubu tijekom toliko nezaboravnih godina. Ekipu sam vodio sa potpunom posvećenošću i integritetom, želim da se zahvalim igračima, stručnom stožeru, direktorima i navijačima koji su napravili klub tako posebnim. Pozivam navijače da ostanu uz tim da bi se sezona završila u velikom stilu. Svima koji vole Arsenal poručujem da nastave da njeguju vrijednosti koje poštuje klub. Imate zauvjek moju ljubav i podršku", priopćio je Arsene Wenger na službenim stranicama Arsenala. 

Rezultati by SofaScore

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 23:17