StoryEditor
Milan Nikolić zvani Mišo

Nakon 12 godina u bijegu uhićen muškarac koji je brutalno ubio makarskog kamatara

Piše D  /  17.09.2023., 11:31h

Pravomoćno osuđeni ubojica Milan Nikolić zvani Mišo, rodom iz Makarske, napokon je uhićen kraljem kolovoza u Požarevcu na istoku Srbije, doznaje Slobodna Dalmacija. Nikolić je bio u bijegu od 2011. kad je osuđen na 15 godina zatvora za ubojstvo kamatara Gojka Vujčića.

Vujčić, poznati makarski kamatar, ubijen je hicima iz vatrenog oružja te bačen s litice na plažu. Prema presudi, Nikolić je to učinio s još nekoliko nikad identificiranih osoba. Uzeo je kamataru najmanje 2000 eura, pola zadržao, a pola dao drugima. Na Vujčićevom tijelu su pronađene tri prostrjelne rane, dvije na glavi i jedna na prsima. 

Utvrđeno je kako je Vujčić u trenutku kad je gurnut s litice još uvijek bio živ. Oružje kojim je ubijen Vujčić nikada nije nađeno, a za presudu je ključan bio iskaz Mate Lalića. On se, pročitavši u novinama da je Vujčić ustrijeljen iz oružja talijanske proizvodnje kalibra 6.35 milimetara, odmah sjetio pištolja koji je dao Nikoliću. 

Nagađalo se da je pobjegao u Srbiju

Tvrdio je kako je navedeni pištolj dao zbog dugovanja. Kad je prikupio novac, tražio ga je natrag, ali mu je Nikolić rekao da ga je izgubio. Nikolić je kasnije policiji ispričao da je pištolj dao Zlatanu Filipoviću, koji je također bio optužen za ubojstvo kamatara. 

Postupak protiv Filipovića je ipak obustavljen nakon što je priložio potvrdu beogradskog suda kako je na dan ubojstva 24. studenog 2005. godine bio zauzet parnicom za starateljstvo nad sinom. Nikolić je u pritvoru proveo četiri i pol godine, nakon čega je po sili zakona pušten jer postupak još nije bio pravomoćno okončan. 

Nikolić je stoga na slobodi dočekao presudu, što mu je omogućilo da nestane i izbjegne izdržavanje kazne. Već se tada nagađalo da je pobjegao preko granice u Srbiju. Njegov otac je iz Banje Koviljače pa tamo ima dosta rodbine. Nikolićev otac je tada ispričao kako mu je sin nakon puštanja iz pritvora izvadio nove isprave.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 10:23