StoryEditor

Najveća zapljena u Dubrovniku u zadnjih 20 godina: Pas nanjušio kokain vrijedan 17 mil kuna

Piše D  /  27.06.2020., 12:06h

Kokain vrijedan 17 milijuna kuna  zaplijenjen je 26. lipnja kod Dubrovnika, priopćila je PU dubrovačka. Droga, a radilo se o gotovo 25 kilograma kokaina, otkrivena je tijekom  redovne akcije pojačanog nadzora osoba, vozila i robe koju su policajci provodili u suradnji s Carinom. Kokain je nađen u pograničnom području grada Ploča, u vozilu 49-godišnjeg talijanskog državljanina, piše Večernji.hr.

Kako je priopćeno iz policije, spomenuto vozilo zaustavljeno je na državnoj cesti D-8, oko 11 sati. Da vozač nešto skriva, postalo je jasno kada je pas za detekciju droga, koji je korišten u pregledu  vozila, reagirao.

Tada je zatražen sudski nalog za pregled vozila , a da policijski pas ima dobar njuh, pokazalo se nakon što je kokain nađen skriven  unutar vozila. Radilo se o ukupno 21 paketu droge  u kojem je bilo oko 25 kilograma kokaina.

Iz PU dubrovačke kažu da zaplijenjena droga vrijedi oko 17 milijuna kuna te da je  riječ o najvećoj zaplijeni kokaina na njihovom području u zadnjih 20 godina. Droga je uz potvrdu oduzeta, a 49-godišnji talijanski državljanin uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, nakon čega će biti priveden sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku. 

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 01:55