Article_Top_970x250

Najteži dan u Crnoj Gori od početka epidemije

Covid-19

Najteži dan u Crnoj Gori od početka epidemije

ruj 22, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Osam osoba umrlo je u utorak od posljedica koronavirusa u Crnoj Gori, a zaraženo je 296, priopćile su crnogorske zdravstvene vlasti.

Za nešto više od tri mjeseca, od sredine lipnja kada je počeo drugi val epidemije u Crnoj Gori, od posljedica zaraze koronavirusom umrlo je 137 osoba, a zaraženo je skoro 9 tisuća, prenosi Hina.

U prvom valu, od sredine ožujka do početka svibnja, kada su uvedene restriktivne epidemiološke mjere, ta država imala je svega 9 umrlih i 324 zaraženih. 

Trenutno je aktivnih slučajeva u Crnoj Gori 3448, što je na 100 tisuća stanovnika 547, uvjerljivo najviše u regiji. 

Crnogorski epidemiolozi uzroke ovakve, kako su rekli, alarmantne situacije vide u političkim skupovima vlasti i oporbe za vrijeme parlamentarnih izbora. 

Zdravstvene vlasti građane svakodnevno upozoravaju da moraju poštovati epidemiološke mjere, prije svega da nose masku te da u ugostiteljskim objektima poštuju distancu, s obzirom na to da je trenutno najveći broj zaraženih u populaciji rođenoj nakon 1981. godine.

"Ne isključuje se mogućnost zatvaranje gradova u kojima je najteža situacija, ali to je krajnja mjera", priopćeno je ranije iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje. 

Dnevnik.ba

Tagovi: