StoryEditor
sve samoubojstva?

Najmanje pet ruskih oligarha u zadnja tri mjeseca pronađeno mrtvo

Piše desk  /  30.04.2022., 17:14h
Najmanje pet istaknutih ruskih oligarha od kojih se većina veže za poslove koji se tiču naftne industrije izvršila je samoubojstvo od početka veljače, piše CNN.

Prema pisanju CNN-a, od pet oligarha, njih četvorica su povezana s ruskim gigantom Gazpromom.

Kako su potvrdili ruski mediji, šef transporta u Gazprom Investu Leonid Šulman pronađen je mrtav 30. siječnja u vikendici u blizini St. Petersburga.

"Ruska agencija RIA javila je da je na mjesto događaja pronađena poruka te da je Šulman izvršio samoubojstvo", navodi se.

Samo mjesec nakon ovog događaja, u istom mjestu pronađen je mrtav još jedan od direktora kompanije Gazprom. Prema pisanju Nove gazete, policija je 25. veljače u garaži pronašla Aleksandra Tjulakova, izvršnog direktora ove kompanije. Baš kao i slučaju Šulmana, i ovaj oligarh je izvršio samoubojstvo.

Kako navodi CNN, treći slučaj samoubojstva prijavljen je 28. veljače i to u Engleskoj gdje je samoubojstvo izvršio Mihail Watford, ruski milijarder rođen u Ukrajini.

Vasilij Melnikov, ruski oligarh, pronađen je mrtav zajedno sa svojom obitelji krajem ožujka u Nižnjem Novgorodu.

"Melnikov je bio vlasnik MedStoma, kompanije koja se bavi medicinskom opremom. Prema ruskom istražnom komitetu, u kući su mrtvi pronađeni Melnikov (43), njegova supruga (41), te četverogodišnje i desetogodišnje dijete", navodi se.

Posljednji slučaj prijavljen je 18. travnja i to u Moskvi. Policija je, nakon prijave, u stanu u glavnom gradu Rusije mrtvog pronašla bivšeg potpredsjednika Gazprombanke Vladislava Avajeva, ali i članove njihove obitelji.

"Rođak je otkrio tijela Avajevih nakon što su mu obiteljski vozač i dadilja rekli da ne mogu stupiti u kontakt s njima. Vrata su bila zaključana iznutra", rekla je predstavnica Istražnog komiteta u Moskvi Julija Ivanova.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 11:41