StoryEditor
armenija

Najmanje 15 vojnika poginulo u požaru u vojarni

Piše hina  /  19.01.2023., 08:23h

Najmanje 15 vojnika poginulo je, a troje je teško ozlijeđeno u požaru u vojarni na istoku Armenije, objavilo je u četvrtak ministarstvo obrane.

"Prema prvim informacijama, 15 vojnika ubijeno je zbog požara koji se je izbio na odjelu inženjerije i snajperista", priopćilo je ministarstvo. "Stanje trojice vojnika je teško", dodaje se.

Prema priopćenju ministarstva, požar je izbio u četvrtak u ranim jutarnjim satima u selu Azat, u pokrajini Gegharkunik (est), a uzrok još nije utvrđen.

U kolovozu je više od deset osoba ubijeno u eksploziji i požaru koji je slijedio na vrlo živoj tržnici u glavnome gradu Erevanu.

Armenija, kavkaska država s tri milijuna stanovnika, oporavlja se od teškog poraza pretrpljenog u ratu 2020. godine od susjednog Azerbajdžana, te od političke krize koja je zatim slijedila.

Unatoč činjenici da su borbe okončane, napetosti i dalje traju između dviju susjednih zemalja, bivših sastavnica nekadašnjeg Sovjetskog Saveza. 

Najnovije napetosti ovih dana tiču se blokade koridora Lačin koji povezuje Armeniju s regijom Nagorno-Karabah, međunarodno priznatom kao dio Azerbajdžana, ali koju kontrolira etnička armenska manjina, uz pomoć Armenije.

Dnevnik.ba

26. ožujak 2023 14:32