StoryEditor
Riječanka Petra

Najljepša hrvatska liječnica pojasnila zašto ne radi u struci: Draga mi je medicina, ali ovako lakše zarađujem

Piše desk  /  16.08.2022., 12:08h

Petra Meštrić, hrvatska doktorica medicine i influencerica, pored rada u struci odabrala je hostesiranje na Zrću, o čemu smo već pisali a razlog tome je ‘što lakše zarađivanje novca’.

‘Školovana sam liječnica, ali ipak radim kao hostesa. Taj posao radim već preko 10 godina, imam iskustva i na njega više gledam kao na zabavu nego kao na posao. A svima nam je cilj da što lakše zaradimo novac, zar ne?’, izjavila je u intervjuu za Index.hr.

Za hostesiranje se odlučila još kao jako mlada jer voli imati svoj novac, a priznala je da su joj, ponekad, financijski pomagali roditelji i bivši dečki.

‘Iako su mi roditelji bili (i jesu) ogromna financijska pomoć u životu, a i bivši dečki su mi uvelike znali financijski pomagati, imati svoja primanja i naučiti cijeniti rad za mladu osobu je ipak neprocjenjivo.

Petra dosad nije radila kao liječnica jer smatra da se tome ne može u potpunosti posvetiti, a ne voli raditi stvari ‘napola’.

‘Meni je medicina draga, ali trenutno to ne radim jer se ne mogu posvetiti tome 100%. Žao mi je što ne radim u struci, ali znam da ne bih bila 100% glavom tamo, a ne volim stvari raditi napola… Ako i kad ipak odlučim raditi u struci, uzet ću opciju sekundarijat – rad pod nadzorom starijeg liječnika u trajanju od šest mjeseci i za 50 posto liječničke plaće. Tek nakon toga planiram početi sa samostalnim radom.

Iako se mnogima ova moja odluka čini jako nezrelom i glupom, vjerujte mi, zrelija je od većine ljudi, nebitno kojeg zanimanja, koji svoj posao obavljaju ofrlje i s frustracijom!’, objasnila je.

Petru na Instagramu prati oko 40 tisuća ljudi, a javnosti je postala poznata zbog svog oglasa u kojem je za Valentinovo muškarcima nudila šetnje i zagrljaje.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 01:05