Article_Top_970x250

Najhladniji svibanj u Hercegovini u prethodne 42 godine

neugodno

Najhladniji svibanj u Hercegovini u prethodne 42 godine

svibnja 19, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

U Mostaru je 6. svibnja izmjerena prosječna temperatura od 9,7 stupnja - najniža za taj dan otkad postoje mjerenja

Stanovnici najvećeg grada na Neretvi dugo će pamtiti ovogodišnji svibanj jer je cijela prva polovina više podsjećala na jesensko-zimske dane nego na početak ljeta, kako to dolaskom ovog mjeseca, inače, bude označeno u Hercegovini. 

Spas u Neretvi

Štoviše, prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), prosječna temperatura za prvih 15 dana svibnja u Mostaru, odnosno Hercegovini, najniža je u posljednje 42 godine!

Tako je 6. svibnja u Mostaru izmjerena prosječna temperatura od 9,7 stupnjeva - najniža za taj dan otkad postoje mjerenja. Istog dana prošle godine, dnevna temperatura iznosila je skoro 23 stupnja. Također, lani smo krajem svibnja izvijestili da su u Mostaru počele prve paklene vrućine od kojih su turisti spas tražili u Neretvi!

Uživanje u suncu

Stoga, jučerašnji sunčani dan i znatno ugodnije temperature od 23 stupnja, koliko je izmjereno u 15 sati, brojni turisti iskoristili su za uživanje nadomak Starog mosta.

No, ni u narednim danima ne očekuje se stabilizacija vremena, pa se tako uz pretežito oblačno vrijeme u cijeloj zemlji očekuju slaba kiša, a u pojedinim dijelovima i pljuskovi s grmljavinom. Stabilizacija vremenskih prilika očekuje se posljednjih dana svibnja.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250