Article_Top_970x250

Najgora morska oluja zahvatila Španjolsku, valovi od 14 metara odnijeli devet života

najgora u ovom stoljeću

Najgora morska oluja zahvatila Španjolsku, valovi od 14 metara odnijeli devet života

sij 23, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Reuters/Pixsell

Gloria se smatra najgorom morskom olujom u ovom stoljeću.

Stanje u Španjolskoj sve je gore. Razorna oluja Gloria oduzela je život devet ljudi, a četvero je nestalo. Situacija je najgora na sjeveroistoku zemlje gdje su bujice preplavile ulice, zgrade i domovi su se urušili. Više od 200.000 ljudi ostalo je bez struje.

Oluja je došla s vjetrovima koji su puhali do 144 km/h i donijela valove visine do 13.5 metara, rekli su dužnosnici u srijedu. Iako slabi, iza sebe ostavila je teške posljedice. Gloria se smatra najgorom morskom olujom nakon 2003. godine i vjerojatno najgorom u ovom stoljeću, prenosi lokalna televizija BETEVE.

Morska voda ulila se u deltu rijeke Ebro, jednu od najvažnijih španjolskih močvara, poplavivši tisuće hektara rižinih sadnica.“Ne možemo se sjetiti da se ikad dogodilo nešto slično”, rekao je lokalni gradonačelnik Lluis Soler. “Dramatično je vidjeti poplavljenu rijeku i to kako je more ušlo kilometrima u unutrašnjost.”

Premijer Pedro Sanchez tvitao je svoju “podršku i solidarnost obiteljima žrtvama Glorije i onima koji su se našli na udaru fatalnih posljedice oluje”, prenosi Hina.

Dnevnik.ba