StoryEditor

Najčitaniji njemački list preporučuje Nijemcima da ljetuju u Hrvatskoj

Piše D  /  24.04.2020., 01:04h

Najtiražnije njemačke novine Bild objavile su članak u kojemu navode kako Hrvatska ima dobre šanse biti jedna od osam zemalja koje bi ovog ljeta mogli posjetiti njemački turisti.

Njemačke vlasti se trenutno nisu još usuglasile o tome hoće li ove godine biti ljetnog turizma i u kakvom obliku, pa tako ministar vanjskih poslova Heiko Maas smatra da bi to bilo neodgovorno, dok ministar za razvojnu pomoć Gerd Müller smatra da će putovanja njemačkih građana na ljetovanje izvan države biti moguća.

U svakom slučaju, u Njemačkoj je do 3. svibnja na snazi upozorenje njemačkim građanima da ne putuju izvan zemlje, a hoće li se te preporuke produžiti, odlučit će se do kraja travnja. Situacija je zapravo i dalje neizvjesna te nije jasno hoće li se turistička putovanja tehnički moći realizirati.

Bild je izdvojio osam zemalja koje bi ovog ljeta mogle biti poželjne destinacije za godišnjih odmor njemačkih turista, a to su: Hrvatska, Grčka, Austrija, Švicarska, Tunis, Švedska, Danska i Island. Spomenute zemlje su dobro reagirale na pandemiju te bi do ljeta mogle biti spremne za dolazak turista.

Bild je i rangirao kakve su šanse da se turistička putovanja u navedene zemlje ovog ljeta realiziraju, a Hrvatska i Grčka su u kategoriji “dobre šanse”. Odmor u Austriji i Švicarskoj je “vrlo vjerojatan”, dok je putovanje u ostale zemlje “vjerojatno”.

U članku se navodi da je Hrvatska jako zainteresirana za dolazak njemačkih turista. 

“Ova zemlja se planira reklamirati kao ‘corona free’ za ovu ljetnu sezonu. Hrvatska je pravovremeno uvela stroge mjere u borbi protiv virusa. Bila je to odluka koja se isplatila. Ministarstvo turizma sa zdravstvenim stručnjacima priprema plan po kojem će uskoro biti moguće otvoriti zemlju za turiste”, navodi Bild.

Ovaj list citira Romea Draghicchija iz HTZ-a koji kaže da u Hrvatskoj ima mnogo smještaja u kojem je moguće održavati razmak među gostima. Konstatira se da Hrvatska ima 11 zaraženih koronavirusom na milijun stanovnika, dok Njemačka ima 58 zaraženih na milijun stanovnika.

Do Hrvatske će se moći putovati osobnim automobilima preko Austrije i Slovenije, ako ove zemlje otvore svoje granice, a mogući su i avionski letovi. 

“Detalji o uputama za putovanja hrvatskih vlasti mogu se očekivati do kraja svibnja”, piše Bild, prenosi Index.hr.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 11:33