Article_Top_970x250

Najbolja hrvatska tenisačica ponovno operirana: ´Razmišljam da odustanem od svega i okončam karijeru...´

muke s laktom

Najbolja hrvatska tenisačica ponovno operirana: ´Razmišljam da odustanem od svega i okončam karijeru...´

tra 18, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Instagram

Ana Konjuh oporavlja se nakon još jedne operacije u svojoj mladoj karijeri...

Nažalost, njezini fanovi su na to već naviknuli. Na objave u kojima najavljuje dužu pauzu, proglase iz - bolničke sobe. Isto se dogodilo i prije mjesec i pol dana, s Floride...

"Par mečeva koje sam odigrala ove godine bili su podnošljivi, ali bol se vratila", reći će za 100posto.hr dok je išla na jednu od terapija.

Ana Konjuh, ta 21-godišnja nada hrvatskog, svjetskog tenisa, po četvrti je put morala na operaciju lakta. Bivša Top 20 igračica svijeta obavila je taj zahvat rekonstrukcije ulnarnog kolateralnog ligamenta lakta u Sjedinjenim Državama...

"Kako sam se odlučila? Pa iskreno, sve se je to nekako brzo odigralo. Kad sam otišla na pregled dobila sam sugestiju da bih trebala u zahvat rekonstrukcije i eto odlučila sam u roku od pet minuta da idem opet u taj proces", kaže mlada tenisačica.

"Ako želim igrati tenis, baviti se s tim, onda sam to morala napraviti. Mislim da je to bila i jedina prava odluka".

Dosta je oprezna u prognozama, čak je u toj objavi upozorila fanove na strpljenje, jer će oporavak biti dug i spor...

"Da, ne znam točno kako će to izgledati, ali neki stručnjaci spominju period od devet do čak 17 mjeseci. Da, to je jako rastezljiv pojam i veliki je to vremenski period. Jednostavno, ne želim žuriti, htjela bih da se zakrpam kako treba", reći će odlično raspoložena.

Više je puta po bolnicama i kod liječnika nego na turnirima, nažalost, to je nešto na što se već i naviknula, vodi "utakmice" koje nije očekivala dok je marljivo "lupala o zid".

Obzirom na tu situaciju, pada li joj na pamet da svemu kaže zbogom i da prekine karijeru?

"Iskreno, pada mi na pamet i taj scenarij! Jer niti sad nakon ovog četvrtog zahvata nemam nikakve garancije da će sve ispasti kako treba i nikad se ne zna. Tako da razmišljam i o B planu!", kaže Ana, ali ne otkriva o čemu je riječ:

"Razmišljam o B planu, ali ga neću otkriti. Još je u razmišljanjima! No vjerujem, nadam se, da ću ostati još dugo u tenisu, te da će sve biti u najboljem redu s mojim laktom".

Ima dosta neplaniranog vremena, gleda tu i tamo tenis, ali i na terapijama je i po tri-četiri sata dnevno.

"Nevjerojatno je kako se slika ženskog tenisa totalno promijenila. Prije smo svi naviknuli nekako da naslove osvajaju Serena Williams i Marija Šarapova, a sad je situacija da je na 18 turnira bilo 18 različitih pobjednica. I tu je danas stvarno prilika za sve cure koje su u vrhu", kaže Dubrovkinja.

Razlike su jako male, uostalom dobar je primjer kad je Jana Fett "ispustila" Caroline Wozniacki u Melbourneu, imala 5-1 i 40-15 protiv druge nositeljice, ali je na kraju Dankinja okrenula meč i poslije - osvojila Australian Open!

"Sve je u detaljima danas, neka takva sitnica, ako je preživiš, može biti okidač za kasnije. Sve je nekako izjednačeno danas na Touru i dobra je to stvar za sve", kaže Hrvatica.

Kao putnica nerijetko se susretala s upitima kolegica s Toura za Hrvatsku, nogometaše, dakako i za njezin Dubrovnik...

"Da, znali su pitati za snimanje Igre prijestolja u Dubrovniku, za sve te lokacije, ali kako sam ja od 11. godine u Zagrebu, gotovo da ništa precizno nisam znala odgovoriti", nasmijat će se i dodati:

"Dosta njih niti ne zna gdje je Hrvatska, ali naravno znaju za imena naših nogometaša i za sve te uspjehe, zbog čega si jako ponosan."

Završili smo u filmskom setu, taman je isteklo desetak minuta dok je putovala na jednu od terapija. Mlada je djevojka, volja i želja za još jednim pokušajem je prisutna, ali čini se da, uostalom ona to i više ne skriva, razmišlja i o planu B. Logično uostalom, ozljede, pehovi s bolestima gurnuli su i Marija Ančića u jednom drugom, neočekivanom smjeru...

InstagramDnevnik.ba

Tagovi:

Povezane Vijesti