StoryEditor
neizvjesna budućnost

Nagrade britanskim kućanstvima za isključivanje električnih uređaja

Piše hina  /  21.08.2022., 19:27h

Britanskim kućanstvima s pametnim brojilima moglo bi se platiti isključivanje visokoenergetskih uređaja poput perilica za rublje tijekom vršnih sati kako bi se smanjio rizik od nestanka struje ove zime.

Operator nacionalnog elektroenergetskog sustava ESO sprema se objaviti planove za nagrađivanje potrošača za smanjenje pritiska na elektroenergetsku mrežu.

Popusti za smanjivanje upotrebe uređaja kao što su sušilice rublja, perilice posuđa i igraće konzole tijekom vršnih sati od 17 do 20 sati mogli bi iznositi i do šest funti po ušteđenom kWh.

Sunday Times, koji je prvi izvijestio o planovima, rekao je da će mreža podnijeti zahtjev za regulatorno odobrenje, s nadom da će shema biti odobrena do kraja listopada.

Glasnogovornik ESO-a rekao je: "Razvijamo novu uslugu koja će biti dostupna potrošačima tijekom ove zime i uskoro ćemo objaviti dodatne informacije."

Planovi slijede nakon probnog razdoblja koje se odnosilo na korisnike Octopus Energyja ranije ove godine, kada se plaćalo samo 20 penija za svaki ušteđeni kWh. Od tada je razmatran raspon cijena, uključujući do šest funti.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 13:29