StoryEditor
advent

Nadbiskup Vukšić umjesto božićnog prijama nastavlja praksu darivanja potrebitih

Piše fena  /  18.12.2023., 17:04h

Uoči svetkovine Božića vrhbosanski nadbiskup metropolit mons. Tomo Vukšić posjetio je u ponedjeljak Udrugu „Dar srca“ u Busovači, te im je tom prigodom uručio donaciju u vrijednosti od 500 obroka.

Spomenuta udruga djeluje 20 godina s ciljem pomoći potrebitim u hrani, ogrjevu, pelenama, te novčanim prilozima za najugroženije žitelje Busovače i okolice, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vrhbosanske nadbiskupije (VN).

U prostorijama koje udruga koristi dočekala ih je predsjednica „Dara srca“ Ružica Laštro sa svojim suradnicima. U razgovoru s gostima predstavila je aktivnosti koje provode te im je tom prigodom kazala kako redovito obilaze 67 obitelji koje su u potrebi.

Istaknula je kako najveće poteškoće imaju zbog nedostatka vlastitog adekvatnog prostora, te im je prezentirala projekt izgradnje vlastite zgrade u koju su smjestili i pučku kuhinju. Napomenula je kako imaju dobru suradnju sa župom Sv. Ante u Busovači, te da su u proteklom razdoblju zajednički izgradili četiri obiteljske kuće.

Nadbiskup Vukšić izrazio je zanimanje i zahvalnost za sve što udruga radi podsjetivši kako je od trenutka kada je preuzeo upravljanje Vrhbosanskom nadbiskupijom odlučio umjesto organiziranja prijama za dva najveća kršćanska blagdana darovati humanitarno-karitativne ustanove.

Na kraju susreta župnik u Busovači fra Zoran Jaković uime župe uručio je donaciju za Udrugu „Dar srca“. Pored njega u nadbiskupovoj pratnji bili su i ekonom Vrhbosanske nadbiskupije preč. Vladimir Pranjić i glasnogovornik vlč. Dražen Kustura.

Mons. Vukšić ovim nastavlja darivati različite humanitarno-karitativne ustanove kao i pučke kuhinje uoči svakoga Božića i Uskrsa, tako je uz Božić 2022. posjetio i s po 500 obroka pomogao rad: „Merhameta“, „Kruha Sv. Ante“, „Caritasa“ i „Dobrotvora“ u Sarajevu, a za Uskrs 2023. JU „Dom porodica“ u Zenici i njihovu Gradsku narodnu kuhinju.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 23:06