StoryEditor
uoči uskrsa

Nadbiskup Vukšić darovao 500 obroka Gradskoj narodnoj kuhinji u Zenici

Piše fena  /  03.04.2023., 12:48h

Uoči skorašnje svetkovine Uskrsa vrhbosanski nadbiskup metropolit mons. Tomo Vukšić posjetio je JU "Dom porodica" u Zenici i tom prigodom darovao 500 obroka Gradskoj narodnoj kuhinji.

U razgovoru sa v.d. direktorom JU "Dom porodica" Halilom Arnautom, Vukšić je preporučio da nastave pomagati potrebitima i da se nikada ne umore u vršenju dobra.

Domaćini su informirali mons. Vukšića o radu i funkcioniranju JU "Dom porodica", kao i s izazovima i poteškoćama s kojima se susreću.  

Tako su, među ostalim, kazali da njihova narodna kuhinja svakoga dana priprema hranu za oko 800 korisnika koja dijeli na tri punkta u Zenici. Izrazili su zahvalnost za ovaj dar napominjujući kako je došla u pravo vrijeme. 

Nadbiskup je pohvalio humanitarne djelatnike i ohrabrio ih u njihovom radu i poslanju. Podržao je također već postojeću saradnju te ustanove s Nadbiskupijskim centrom za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ a u kojem štićenici i djelatnici povremeno sudjeluju u različitim seminarima, kampovima i radionicama, što je isto tako jedan od načina dobrotvornog djelovanja Katoličke Crkve. 

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 04:57