StoryEditor
Apostolski vizitator

Nadbiskup Cavalli: "Papa je jako zadovoljan činjenicom da se u Međugorju moli"

Piše desk  /  10.04.2023., 08:48h

Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli uoči svetkovine Uskrsa dao je intervju za Radiopostaju Mir Međugorje. Na početku se nadbiskup Cavalli osvrnuo na susret s Papom Franjom u Vatikanu 16. siječnja, piše Brotnjo.info.

”Kada sam ga susreo 16. siječnja pitao me kakav je moj život u Međugorju i kakav je život u Međugorju inače? Predstavio sam Svetome Ocu ono što sam tijekom jedne godine ovdje vidio. Rekao sam Svetome Ocu da osobe dolaze iz cijelog svijeta i to s jednim jedinim ciljem, a to je da bi molili, molili, molili. U ovome mjestu osobe susreću milost, a milost susreće osobe koje tu dolaze i onda se one uzdižu, ponovno ulaze u jedan novi život, život koji se mijenja. I jednostavno zapečate ovu želju za obraćenjem u sakramentu pomirenja. Djevica Marija je vrlo nazočna u ovom mjestu. Papa je bio zadovoljan, jako zadovoljan činjenicom da se u ovom mjestu moli, moli i moli”, kazao je nadbiskup Cavalli.

11. veljače 2023. navršena je godina dana otkako je mons. Cavalli došao u Međugorje, kada je preuzeo službu apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje.

”Ovdje sam pronašao jedno mjesto puno milosti, prepuno molitve, prepuno želje za obraćenjem, prepuno Djevice Marije i jedno mjesto duboko kristocentrično”, rekao je nadbiskup Cavalli o protekloj godini dana u Međugorju.

Mnogi su sakramentu pomirenja pristupili uoči svetkovine Uskrsa, a to je posebno vidljivo u Međugorju za koje se kaže da je ispovjedaonica svijeta.

”U mjestima milosti kao što je ovo, u kojima osoba moli, moli, moli, a to znači razgovora s Gospodinom Isusom, razgovora s Gospodinom Isusom, razgovora s Njim, očito je da se osoba stavi ispred Gospodina Isusa i kaže mu: ‘Gospodine Isuse želim živjeti bolje, daj mi milost i snagu’, i to je sakrament pomirenja, to je jedan normalni čin u ovome mjestu molitve i milosti”, kazao je, između ostalog, nadbiskup Cavalli koji je govorio i o važnosti svetkovine Uskrsa.

Dnevnik.ba

12. travanj 2024 01:52