StoryEditor
zagorje

Nacrtao zebru ispred kuće da bi lakše stizao do polja, prijavili ga: "Ne znam, prvi put vidim..."

Piše desk  /  17.04.2022., 14:28h
Postavljanje "lažnih" prometnih znakova je kazneno djelo, isto kao i micanje pravih. U ovom slučaju radi se o relativno bezopasnom tlocrtnom znaku pješački prijelaz, rekao je prometni stručnjak

Ne znam vam ja ništa o tome. Zebra? Ne znam... Prvi put vidim. Vidim sad da je nešto prefarbano, ali ja vam ne znam ništa. Tu ja živim sa sinom.

Govori to za 24sata.hr starija gospođa iz mjesta Škarićevo kod Krapine ispred čije je kuće osvanuo ilegalni pješački prijelaz. Kako se govori u selu, sezona je proljetnih radova, a prijelaz je nacrtao poljoprivrednik kako bi sigurnije i brže stigao od kuće do svog polja.

No 'veselje' nije dugo trajalo jer u već jučer cestari uklonili, odnosno prefarbali pješački prijelaz. Kad su novinari stigli na mjesto 'zločina' vidjeli su plavu boju, a u selu, kako je Uskrs, svi su bili u svojim kućama dok je cestom prolazio tek pokoji auto.

Počinitelja čeka i prijava, a policija je, doznaje se, upoznata s događajem. 

- Postavljanje "lažnih" prometnih znakova je kazneno djelo, isto kao i micanje pravih. U ovom slučaju radi se o relativno bezopasnom tlocrtnom znaku pješački prijelaz te vjerujem da će "umjetnik" odgovarati samo prekršajno novčanom kaznom, a kako se vjerojatno radi o poljoprivredniku slabijeg materijalnog statusa nadam se da kazna neće biti visoka - rekao je Goran Husinec, prometni stručnjak. 

Dnevnik.ba

30. studeni 2023 23:53