StoryEditor
pronađena ogrlica

Nacionalni park Sutjeska: Nestao medvjed, sumnja se da je ubijen, angažirani psi tragači

Piše desk  /  16.06.2022., 09:00h

"Medvjed je bio obilježen ogrlicom koja emitira GPS signal, primijetili smo da ogrlica miruje tri dana, kada smo je pronašli vidjeli smo da je presječena sječivom, a nikakvih tragova o medvjedu više nema."

PU Trebinje i članovi Lovačkog saveza Republike Srpske tragaju za medvjedom, teškim oko 150 kilograma, koji je nestao iz Nacionalnog parka Sutjeska na području općine Gacko, objavio je portal UNA.world navodeći kako je slučaj u srijedu prijavljen u PU Trebinje i sumnja se da je medvjed ubijen, odnosno da se radi o krivolovu. 

"Slučaj je prijavljen u PS Gacko. Pronađena je prerezana ogrlica od medvjeda koji je bio čipiran. U tijeku je potraga za životinjom, a na lice mjesta upućeni su i psi tragači kako bi pomoću mirisa, s mjesta gdje je ogrlica pronađena, pokušali otkriti pravac kojim se životinja kretala", navode u PU Trebinje. 

Goran Zubić, pomoćnik ministra u šumarstva u Vladi Republike Srpske, kaže da se medvjedu izgubio svaki trag. 

"Medvjed je bio obilježen ogrlicom koja emitira GPS signal, primijetili smo da ogrlica miruje tri dana, kada smo je pronašli vidjeli smo da je presječena sječivom, a nikakvih tragova o medvjedu više nema. Mi pretpostavljamo da je usmrćen, ali čitav slučaj je prijavljen policiji koja sada traga za njim", rekao je Zubić. 

Ogrlica je pronađena u dijelu Nacionalnog parka koji je pod nadležnosti Policijske stanice Gacko. Policajci su o svemu obavijestili dežurnog tužitelja Okružnog tužiteljstva Trebinje, budući da je ubojstvo medvjeda zakonom strogo zabranjeno. 

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 08:02