StoryEditor
"odlično kotira" 

Nacional: Plenković otkrio koga želi za hrvatskog člana Predsjedništva BiH

Piše desk  /  31.05.2022., 10:14h

Visoki politički izvor iz HDZ-a o tome je za Nacional rekao: ‘‘On odlično kotira, o tome se naveliko govori, a mnogi ga vide kao najbolje rješenje‘‘.

''Andrej Plenković u Predsjedništvu BiH želi vidjeti gradonačelnika Mostara Marija Kordića'', objavio je hrvatski tjednik Nacional, prenosi Bljesak.info

Tjednik navodi kako se hrvatski premijer nada da bi kandidatura i Kordićeva pobjeda mogle ''otvoriti put ozbiljnijoj i trajnijoj harmonizaciji odnosa'' u BiH, a naročito ''proširiti mogućnosti kompromisa Hrvata i Bošnjaka''. 

No, kad su pušteni prvi probni baloni oko Kordićeve kandidature za Predsjedništvo BiH, on je to demantirao rekavši kako je u potpunosti posvećen Mostaru. 

Nacional tvrdi da je je iz dobro obaviještenih izvora bliskih HDZ-u proteklog tjedna doznao da je predsjednik hrvatske vlade i HDZ-a spreman podržati inicijativu da HDZ BiH za člana Predsjedništva BiH iz redova hrvatskog naroda kandidira umjerenog političara te stranke mlađe generacije, a ne posljednjeg pripadnika ratne generacije hrvatskih političara u BiH, dugogodišnjeg predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića. 

Visoki politički izvor iz HDZ-a o tome je za Nacional rekao: ''On odlično kotira, o tome se naveliko govori, a mnogi ga vide kao najbolje rješenje''. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 01:05