StoryEditor

Načelnik Općine Prozor-Rama: Po cijenu uhićenja neću slati građane u mostarsku karantenu

Piše D  /  21.04.2020., 08:04h

Ovo je poručio nakon što je Stožer civilne zaštite Prozor-Rama na čijem je on čelu donio Odluku o nemogućnosti postupanja po naredbi Stožera civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije na telefonskoj sjednici koju je održao 20. travnja 2020, prenosi Klix.ba

”U ovoj Odluci Stožer civilne zaštite Prozor-Rama je ukazao na pravno-proceduralne propuste Županijskog stožera u Zapovijedi broj: 17-06-40-16-56/20 od 20.04.2020. godine. Također je navedeno da nisu precizirani uslovi i načini prijevoza osoba iz općine Prozor-Rama do karantene u Mostaru. Nije navedena ni točna adresa gdje trebaju stići osobe i tko će ih primiti”, navodi se u odluci.

Općinski stožer je u svom odgovoru, kako se navodi upozorio na nezakonitost u navedenom postupku zapovijedanja općinskom Stožeru CZ.

”Navedeno je da nema materijalno tehničke uslove za provođenje naredbe. Transport osoba za karantenu nije u nadležnosti Stožera civilne zaštite općine Prozor-Rama”, navodi se

O ovoj navedenoj problematici Stožer civilne zaštite općine Prozor-Rama će kako ističu izvijestiti Federalni Stožer civilne zaštite i nadležno tužiteljstvo.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 15:40