StoryEditor
Stjepan Dujo

Načelnik Novog Travnika osigurao sredstva za sportsku dvoranu i nastavak izgradnje poslovne zone

Piše Desk  /  23.09.2021., 22:55h
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na 281. sjednici donijela Odluku o raspodjeli sredstava utvrđenih proračunom FBiH za 2021. godinu Federalnom ministarstvu financija - Federalnom ministarstvu financija s pozicija "Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima"..

Ovom odlukom utvrđuje se raspodjela sredstava utvrđenih u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine za 2021. godinu u iznosu od 20.000.000,00 KM, na ime dodjele financijske pomoći proračunima općina i gradova u sanaciji posljedica nastalih uslijed proglašene pandemije COVID-19 i za financiranje/sufinanciranje projekata/zahtjeva/inicijativa koji/koje će biti implementirane u jedinicama lokalne samouprave, prenosi Notra.ba.

Općinski načelnik, Stjepan Dujo i Općina Novi Travnik ostvarili su prava na jednokratnu pomoć u iznosu 125 tisuća KM, te na projekte:

- Razvoj infrastrukture u industrijsko-uslužnoj zoni "Neobarje" - prometnica S1 (prva etapa s priključkom na M 16.4) u iznosu 160 tisuća KM

- Sanacija i rekonstrukcija vanjske ovojnice - Ravnog krova Sportske dvorane Novi Travnik u iznosu 100 tisuća KM

Ukupna dodijeljena sredstva Općini Novi Travnik iznose 385 tisuća KM, a navedeni projekti su od velikog značaja za Općinu Novi Travnik i njene građane.

Razvojem infrastrukture u industrijsko-uslužnoj zoni "Neobarje" omogućit će se olakšan pristup ovoj zoni s glavne prometnice, a potaknut će ulaganja novih poduzeća i gospodarstvenika što će značiti nova radna mjesta, kao i poboljšanje uvjeta za postojeća poduzeća i radnike. Olakšana prometna komunikacija ojačat će i gospodarstvo Novog Travnika, ali i omogućiti veći spektar poslovnih ponuda za građane ove općine.

Sanacija i rekonstrukcija krova Sportske dvorane u Novom Travniku od velikog je značaja za kulturno-sportska događanja u našem gradu. Grad već dvadesetak godina nema dostojne dvoranske uvjete, a mladih i sportskih klubova ne manjka. Poboljšanjem uvjeta na infrastrukturi Sportske dvorane kroz budućnost će osigurati brojna sportska i kulturna događanja u našem gradu, a s obzirom da Novotravničani vole sport i rekreaciju, možda pokrenuti i rekreacijske oblike treniranja.

U Novom Travniku djeluju razni sportski klubovi i udruženja kojima ovaj projekt itekako znači, a nadamo se kako će više razine vlasti i u budućnosti prepoznati potrebe mladih i dodatnim "vjetrom u leđa" osigurati i omogućiti kvalitetnije uvjete za sportske aktivnosti.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 00:34