StoryEditor

Načelnik Ljubuškog poručuje: U Ljubuškom do kraja ljeta kino

Piše D  /  11.02.2018., 12:02h

Govoreći o investicijima i planiranom za ovu godinu, načelnik općine Ljubuški je u razgovoru za Fenu istaknuo radove na objektu kino dvorane, čiji bi se završetak mogao očekivati krajem ljeta. Riječ je, kaže, o objektu za kojim već godinama postoji potreba u ovoj općini.

Kinodvorana bi se trebala nalaziti u sklopu objekta Kulturnog centra Ljubuški koji će sadržavati i manju galeriju, kao i garderobu za kazališne predstave. Inače, rekonstrukcijom spomenutog objekta novi izgled će dobiti cijela ulica u kojoj se on nalazi. 

Načelnik kaže kako se u samom gradu planira realizacija projekta trga, sportskih terena, prometnica i parking prostora oko i iza škole Marka Marulića. Zatim izgradnja kružnog toka na raskrižju prema Domu zdravlja, dovršetak nogostupa istočne obilaznice, izgradnja dijela javne rasvjete te nastavak uređenja našeg parka. 

-Također, sve je spremno za početak realizacije projekta rekonstrukcije i dogradnje zgrade vijećnice i PU Ljubuški te izgradnje podzemne garaže s proširenjem Trga dr. Franje Tuđmana - pojasnio je načelnik, dodajući kako je sa ZHŽ-om pripremljen projekt rekonstrukcije fasade i krovišta općinske zgrade.

Dodao je kako i u ovoj godini oko milijun maraka Općina planira uložiti u različite projekte po mjesnim zajednicama. Podsjetio je i da se radi na projektnom dokumentaciji Kule herceg Stjepana kao uvjetu početka radova i kandidiranju tog projekta na različite razine i natječaje prekogrančne suradnje.

Govoreći o ostvarenim projektima u 2017. godini, načelnik je kazao kako se cijelosti  ispoštovale sve stavke planirane proračunom prema svim korisnicima, a suficit, koji je i 2016. i 2017. godine bio u prosjeku od oko 0,5 milijuna maraka, je rebalansom usmjeren prema infrastrukturnim projektima. Istaknuo je i uređenje dijela prometnica, nogostupa, javne rasvjete u iznosu od preko 800.000 maraka.

-Naša županija (ZHŽ) nam je pomogla kroz projekte UNDP-a uraditi škole u Miletini i Cernu, a Federalno ministarstvo okoliša i turizma značajno je potpomoglo nastavku uređenja lokaliteta Kravica, odnosno izgradnju javne rasvjete i upravne zgrade - podsjetio je načelnik Ljubuškog. 

Uz navedeno, istaknuo je i više od milijun maraka uloženih u različite projekte mjesnih zajednica, od uređenja poljske infrastrukture do lokalnih cesta te drugih potreba građana Ljubuškoga.

Dnevnik.ba

 

16. travanj 2024 20:26