StoryEditor

Načelnik Glavnog stožera: Vojska Srbije spremna odgovoriti svim izazovima

Piše D  /  15.12.2018., 11:12h

Mojsilović je rekao za RTS da građani nemaju nikakavu potrebu da brinu može li Vojska Srbija odgovoriti svim zahtjevima koji se odnose na izazove, rizike, pa i prijetnje i dodao da će Vojska Srbije s pažnjom budno pratiti kompletnu situaciju.

"Mi već u kopnenoj zoni sigurnosti duž čitave administrativne linije imamo respektibilni kapacitet koji definitivno prati stanje sigurnosti", dodao je Mojsilović.

Mojsilović je rekao da je operativna sposobnost Vojske Srbije mnogo bolja u odnosu na prethodni period, kao i da je siguran da će ona biti mnogo veća.

On kaže da je stanje na Kosovu nepredvidivo u novim sferama i da se jučer u Nišu sastao sa zapovjednikom Kfora da "kao vojnici" usuglase sve detalje u vezi s radom i aktivnostima na terenu.

Odgovarajući na pitanje vjeruje li da će NATO zaštititi srpski narod, Mojsilović kaže da je dobio uvjeravanja da će oni to uraditi.

"Suština je da je nama neophodno da imamo komunikaciju i suradnju i da svi radimo u pravcu osiguranja mira", ističe Mojsilović.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 10:25