StoryEditor

Na ulazu u Bugojno obustavljen promet zbog izlijevanja Vrbasa

Piše D  /  03.02.2019., 09:02h

Kolovoz je ovoga jutra mokar ili vlažan u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Zbog obilnih padalina na pojedinim dionicama, iz BIHAMK-a upozoravaju na mogućnost nailaska na veće količine vode na kolovozu. Mogući su i odroni zemlje ili kamenja, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja. U središnjim, zapadnim i jugozapadnim krajevima skreće se pažnja na jake udare vjetra. Vozačima se savjetuje opreznija vožnju, te podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk, vozila prometuju naizmjenično, jednim trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnom prijelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen promet za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Novi Grad-Dvor.

Na ostalim graničnim prijelazima nema duljih zadržavanja.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padalina, može doći do zabrane ili ograničenja prometa za pojedine vrste vozila. Policija će pojačati kontrole i isključivati iz prometa vozila bez zimske opreme i poduzimati druge mjere u cilju stvaranja preduvjeta za sigurno prometovanje.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 23:49