Article_Top_970x250

Na ulazu u Bugojno kamenovali bus hrvatskog autoprijevoznika: "Moguće da je nacionalno motiviran napad..."

niz nemilih događaja

Na ulazu u Bugojno kamenovali bus hrvatskog autoprijevoznika: "Moguće da je nacionalno motiviran napad..."

lis 30, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Hercegovina.info

Nedavno je u Bugojnu teško pretučen osamdesetšestogodišnji hrvatski povratnik Stjepan Kolak koji je podlegao ozljedama i umro.

Noću na petak na ulazu u srednjobosanski gradić Bugojno kamenovan je autobus tvrtke Brajko Tours iz Rame, a vlasnik ne isključuje mogućnost da je napad nacionalno motiviran.

Na autobusu je pričinjena materijalna šteta nakon kamenovanja oko 21.00 sati u četvrtak navečer nedaleko od benzinske crpke Hifa petrol. Puklo je je jedno staklo, a na karoseriji autobusa vidljivi su udarci kamenja. Nitko nije ozlijeđen.  

Željko Brajko, vlasnik tvrtke koji je bio za upravljačem, nije uspio doći do kolodvora u Bugojnu, nego je vozilo zaustavio kod benzinske crpke.

- Pozvao sam policiju, brzo je došla na mjesto događaja te uzela izjave i obavila očevid. Je li ovo urađeno na nacionalnoj osnovi ili je riječ o 'konkurenciji' nadam se da će policija utvrditi - rekao je za za lokalne medije.

Autobus „Brajko Toursa“ prometuje svaki dan na liniji Bugojno – Mostar.

Nedavno je u Bugojnu teško pretučen osamdesetšestogodišnji hrvatski povratnik Stjepan Kolak koji je podlegao ozljedama, piše Hina.

Dnevnik.ba