StoryEditor
Bizarno

Na TikToku popularan morbidan trend: Bolničari snimaju svoje reakcije nakon što im umre pacijent

Piše Desk  /  06.07.2022., 14:28h

Društvene mreže glavni su izvor brojnih bizarnih stvari koje se ranije, možda i kada bi nam pale na pamet, ne bismo usudili uraditi. Danas, stvari su se promijenile, a ono što je nekada bila sramota, postalo je moderno.

Posljednji trend koji vlada na TikToku uključuje zdravstvene radnike koji snimaju sami sebe nakon što im umre pacijent.

Liječnici, medicinske sestre i drugi zdravstveni radnici koriste ovu aplikaciju kako bi pokazali svoju reakciju nakon smrti pacijenta. Snimci uglavnom prikazuju vidno uznemirene osobe dok plaču, nervozno šetaju po hodniku ili utučeni šute.

Na nekim od videozapisa tu je i popratni tekst u kojem je objašnjeno što se dogodilo njihovom pacijentu.

Nakon što je izgubila pacijenta, jedna diplomirana medicinska sestra izjavila je kako "nikad ne postaje lakše", dok je jedan veterinar rekao: "Volim ono što radim i ne bih izabrao drugu profesiju, ali ovo polje ima jednu od najviših stopa samoubojstava i svi smo svakodnevno preplavljeni".

Iako se ne može poreći da je rad u zdravstvu nevjerojatno težak i da se naročito održava na mentalno zdravlje, ovakvo što izazvalo je oštre kritike na Twitteru.

Između ostalog, TikTok proglasili su "najkancerogenijom aplikacijom ikad", ali i istaknuli kako "ovakvi liječnici misle da je njihov život film".

"Pacijenti umiru i prva stvar koju medicinske sestre na TikToku naprave je da pronađu neko mjesto u bolnici gdje mogu postaviti svoj telefon, odabrati glazbu koja odgovara raspoloženju i snimati sebe kako 'tuguju' s korisnim opisima za gledatelje", napisao je jedan korisnik uz video sa TikToka koji je prikupio preko 13 milijuna pregleda.

"Kada ste emocionalno uznemireni zbog gubitka pacijenta (s pravom), i onda skrenete pozornost na sebe kako bi drugi mogli vidjeti da ste uznemireni, tada se više ne radi o osobi koja je umrla, nego o vama samima. To se zove narcisizam", još jedan je od komentara.

Prilično burne reakcije na mrežama natjerale su neke od korisnika na deaktivaciju profila s ove mreže ili isključivanje opcije za komentiranje, piše Klix.ba.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 23:05