StoryEditor

Na smrt pretukli i orobili makarskog poduzetnika

Piše D  /  18.08.2020., 09:08h

Zbog  napada na makarskog poduzetnika Jozu Čorića (66), koji je brutalno pretučen i orobljen te je na koncu od zadobivenih ozljeda i preminuo, optuženi su 43-godišnjak koji ima dvojno državljanstvo BiH i Srbije te 40-godišnji državljanin Srbije, a optužnicu je protiv njih podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, prenosi Večernji.hr.

Napad na Čorića, vlasnika obrta  za prijevoz putnika Kika, dogodio se 17. ožujka u oko 16.30 u Ulici put velikog brda. Optuženici su namamili Čorića, jer su se s njim dogovorili na određenom mjestu radi prodaje deviza. Stoga je on prema dogovoru došao na određenu adresu, a sa sobom je nosio oko 200.000 kuna i 10.000 eura.

Kada je Čorić došao na dogovoreno mjesto, 43-godišnjak i 40-godišnjak su ga napali te su ga više puta udarili po glavi i tijelu . Od zadobivenih ozljeda i šoka Čorić je preminuo  na mjestu događaja. Tužiteljstvo je tražilo da se obojici produlji istražni zatvor koji im je određen zbog opasnosti od bijega, pošto niti jedan od optuženika u Hrvatskoj nema prijavljeno boravište ni prebivalište te ne žive na adresama prebivališta i često putuju.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 13:31