StoryEditor
turizam

Na sajmu u Berlinu predstavljeni turistički kapaciteti HBŽ-a

Piše fena  /  10.03.2023., 15:29h

Završetkom sajma turizma u Berlinu, koji je trajao od 7. do 9. ožujka predstavnici triju županija, (HBŽ, HNŽ i ZHŽ) i Turističkog klastera Hercegovina ostvarili su jako dobre rezultate, a sva tri dana bili su prilika za zajedničke sastanke s predstavnicima turističkih agencija, touroperatora, hotela, medija i strateškim partnerima.

Na Sajmu su predstavljeni i turistički kapaciteti Hercegbosanske županije, a Turistički klaster Hercegovina potpisao je zajednički partnerski plan provedbe marketinške suradnje s turističkim organizacijama Srbije i Crne Gore, zajedno s Visit Sarajevo i Turističkom organizacijom Republike Srpske iz Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Za BiH su, kako navode, ovakva partnerstva značajna jer bez obzira na različitosti, zemlje zapadnog Balkana zajednički mogu nastupati na velikim emitivnim turističkim tržištima.

Održan je i niz strateški bitnih sastanaka s Croatia Airlinesom, National Geographic Travellerom UK, BBC Channel te su ostvareni brojni drugi poslovni susreti i sastanci.

Sajam je bio prilika predstavnicima iz Bosne i Hercegovine da se upoznaju s najnovijim trendovima u turizmu u novim tehnologijama, zaštiti okoliša, turističkom filmu i multimediji kao i kretanjima u gastronomiji, biciklističkom, vjerskom i zdravstvenom te outdoor turizmu.

"Naš štand je u srijedu bio domaćin događaja, s projektom USAID Turizam, koji je posjetio veliki broj zainteresiranih novinara, poslovnih partnera i gostiju, koji su uz okuse domaće hrane i vina, imali priliku vidjeti i čuti prezentaciju ponude iz BiH. Za našu regiju vlada veliki interes turista ali i turističkih agencija, predstavnika brojnih organizacija te različitih medija, a predstavljanje cjelokupne ponude na jednom od najvećih i najznačajnijih sajmova turizma na svijetu, koji broji preko 10.000 izlagača iz preko 180 zemalja svijeta te preko 160.000 posjetitelja, jedan je od najboljih načina za konkretne korake prema našem daljnjem strateškom i održivom razvoju turizma u destinaciji Hercegovina", navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

16. veljača 2024 07:23