StoryEditor

Na Rabu hitna evakuacija zbog curenja plina, sve službe na terenu

Piše D  /  26.06.2019., 08:06h

- Imamo perioda kad je koncentracija plina u redu, što se tiče eksplozivnih situacija. Zatim se ponovno pojave pojedini džepovi plina s eksplozivnim koncentracijama. Kako utvrđujemo nove pojave plinskih džepova tako poduzimamo mjere u zaštiti građana i njihove imovine, izjavio je zapovjednik DVD-a Rab Milivoj Ličina.

Nakon prijave u Plovanovoj ulici na teren su izašli vatrogasci, policija, djelatnici komunalnog poduzeća, protupožarni inspektor i komunalni redar te su napravili zonu sigurnosti od 100 metara.

Mjerni instrumenti ukazivali su na visoku koncentraciju plina (i do 100%) i ugljičnog-monoksida i utvrđeno je da je izvor podzemni spremnik plina jednog od hotela. Nakon toga privremeno su preseljeni stanari iz Ulice Biskupske drage, Ulica Dinka Dokule i Plovanove ulice. Tijekom noći na utorak, zbog sigurnosnih razloga, bile su zatvorene i ceste oko hotela. 

Nakon što je u jutarnjim satima utorka ponovno mjerenje pokazalo prisutnost propan-butana i ugljičnog monoksida, odlučeno je da se iz preventivnih i sigurnosnih razloga ponovno privremeno izmjeste stanari dijelova ulica: Ulica Biskupska Draga, Ulica Dinka Dokule, Plovanove ulice kao i gosti hotela, ukupno 75 ljudi, prenosi HRT.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 09:14