StoryEditor

Na prosvjedu u Crnoj Gori potpisan Sporazum o budućnosti

Piše D  /  30.03.2019., 11:03h

Glavni zahtjev u "Sporazumu o budućnosti" je ostavka predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i nositelja izvršne i sudske vlasti u zemlji. Potpisnici traže sastavljanje vlade građanskog jedinstva na paritetnoj osnovi, koju bi činila trećina predstavnika vlasti, trećina iz oporbe i trećina predstavnika nevladinog sektora i uglednih intelektualaca.

Crnogorska oporba i organizatori prosvjeda obavezali su se da će bojkotirati sve izbore dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

Nakon što je Sporazum potpisan, prosvjedi na kojima se okupilo više tisuća građana su nastavljeni šetnjom ulicama Podgorice. 

Ovi sedmi građanski prosvjedi prošli su bez incidenata. 

Za vrijeme prosvjeda na središnjem podgoričkom trgu bila je postavljena kutija za prikupljanje pomoći obitelji Igora Tomkića iz Berana koji se zadnjih mjeseci našao na meti nekolicine svojih sugrađana jer je Hrvat. On je ovog mjeseca pretučen i zapaljena mu je trgovina.    

Građanske prosvjede u Crnoj Gori pokrenuo je u siječnju odbjegli tajkun Duško Knežević objavljivanjem snimke kako daje omotnicu sa stotinu tisuća eura bivšem gradonačelniku Podgorice i bliskom suradniku crnogorskog predsjednika Slavoljubu Stijepoviću, tvrdeći da je to samo dio novca od nekoliko milijuna koji je dao vladajućoj, Đukanovićevoj Demokratskoj partiji socijalista u posljednjih 20 godina. 

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 15:26