StoryEditor

Na pomolu razmjena velikana: Belgijac za Belgijca, Srbin za Hrvata

Piše D  /  06.07.2019., 07:07h

Nešto se veliko ‘valja‘, ali za sada je najveći dio pregovora između Manchester Uniteda i milanskog Intera još uvijek zavijen velom tajne. No, neki su detalji ipak ‘procurili‘ jer previše je zainteresiranih strana uključeno u razgovore, a svi imaju i neki svoj dodatni motiv, piše Tportal.

Prema navodima izvora bliskih Interu zna se kako su ‘nerazzurri‘ odlučni u namjeri da iz Manchester Uniteda dovedu belgijskog napadača Romelua Lukakua (26). Novi trener Intera Antonio Conte vidi ga kao zamjenu za Maura Icardija koji gotovo sigurno napušta San Siro... i Lukaku želi ‘pobjeći‘ s Old Trafforda, ali United za njega traži 70 milijuna eura odštete, a Inter u ovom trenutku taj novac nema.

Zato su čelnici ‘nerazzurra‘ smislili način kako odraditi cijeli posao, a da obje strane budu zadovoljne. Prijedlog je da United sa svoje strane u Inter pošalje već spomenutog Lukakua i srpskog reprezentativca Nemanju Matića (30), a u suprotnom bi smjeru krenuli Radja Nainggolan (29) i Ivan Perišić (30)! Uz to bi Inter bio spreman Unitedu platiti i oko 20 milijuna eura kako bi obje strane bile ‘na nuli‘.

Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer navodno je spreman na takav posao, dio engleskih medija navodi kako se ionako želi riješiti Matića koji nije zadovoljio njegova očekivanja, a i Lukaku već neko vrijeme nije zadovoljan svojim statusom na Old Traffordu i sam je zatražio da ga se stavi na transfer listu.

U Interu bi se u isto vrijeme riješili Ivana Perišića koji je još u zimskom prijelaznom roku želio otići, imao je ponudu Arsenala, ali je njegov transfer stopiran, a on je gotovo mjesec dana bio izvan momčadi i nije igrao utakmice. Nainggolan je pak prošlog ljeta stigao iz Rome, ali nije se snašao u redovima Intera i logično je da ga ‘nerazzurri‘ žele prodati.

Kako god bilo, čini se da je ovo realna i poštena zamjena. Hrvat za Srbina, pa uz to još po jedan sa svake strane, a i United bi dobio najmanje 20 milijuna eura gotovine. A Ivan Perišić napokon bi postao prvi Hrvat u dresu Manchester Uniteda...

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 07:19