StoryEditor

Na području Ilidže pronađena 53 migranta bez identifikacijskih dokumenata

Piše D  /  03.10.2019., 02:10h

50 osoba prevezeno je u Terenski ured za poslove sa strancima u krug Prihvatnog imigracijskog centra Ušivak, dok su tri predate na dalju nadležnost Službi za poslove sa strancima u Imigracijski centar u Istočnom Sarajevu.

Planirane mjere i radnje su provedene s ciljem sprječavanja i sankcioniranja svih oblika nezakonitog ponašanja te boravka na otvorenom i javnom prostoru i improvizovanim smještajima.

U skladu s navedenim, policijski službenici Šeste PU su izvršili pregled Prihvatnog imigracijskg centra Ušivak, te tom prilikom nisu pronađeni predmeti koji bi se mogli dovesti u vezu s izvršenjem kaznenih djela.

U okviru navedene aktivnosti za dvije osobe su pronađeni dokazi o njihovom boravku u susjednoj zemlji i načinu ulaska u BiH, te su im izrečene mjere protjerivanja iz BiH i stavljeni su pod nadzor u imigracijski centar do njihovog udaljenja iz BiH. Spomenute aktivnosti su protekle bez incidenata ili narušavanja javnog i mira.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo će i u narednom periodu nastaviti s provođenjem spomenutih aktivnosti, priopćeno je iz MUP-a KS.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 07:56