StoryEditor
jedna osoba uhićena

Na parkingu u sarajevskom naselju gorjelo šest automobila

Piše Desk  /  05.12.2021., 09:23h
Na parkingu u sarajevskom naselju Dobrinja noćas je izbila vatra na jednom automobilu, a potom se proširila na još pet vozila. Policija je uhitila jednu osobu, što ukazuje na to da je vozilo namjerno zapaljeno.

Naime, sinoć u 23.03 sati, policija je obaviještena da je na parkingu u ulici Bulevar Mimar Sinana bb, općina Novi Grad, došlo do požara na putničkom motornom vozilu “VW” Golf 3.

Požar se potom proširio na pet drugih motornih vozila koja su bila parkirana u blizini. Požar su lokalizirali članovi vatrogasne postrojbe Kantona Sarajevo u 23.20 sati, a nije bilo ozlijeđenih osoba, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo koji je naložio da se lice mjesta osigura do jutarnjih sati, te da se izvrši uviđaj u prisustvu stalnog sudskog vještaka PPZ struke i uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

Zbog osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo izazivanje opće opasnosti, policijski službenici PS Dobrinja lišili su slobode S.R. iz Sarajeva.

Osoba je predana u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju navedenog kaznenog djela.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 10:27