StoryEditor
popuštanje

Na Pantovčaku počeli provjeravati covid-potvrde svakom djelatniku i posjetitelju Ureda predsjednika

Piše desk  /  29.12.2021., 11:01h
Iz Ureda predsjednika tvrde da poštuju izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, provjeravaju COVID-potvrde, te da stoga državni inspektori neće imati razloga novčano kazniti predstojnika Orsata Miljenića.

Nikola Jelić, glasnogovornik Ureda predsjednika, tvrdi da na Pantovčaku primjenjuju epidemiološku mjeru koju je donio Nacionalni stožer civilne zaštite. Naime, saborski zastupnici su 15. prosinca izglasali zakonsko rješenje na osnovi kojeg će čelnici javnopravnih tijela moći biti kažnjeni s 30 do 50 tisuća kuna ako se na ulazu u prostorije za koje su odgovorni neće od svih tražiti COVID-potvrda ili dokaz o negativnom testu.

Milanović je taj dokument potpisao 21. prosinca i on je tri dana kasnije objavljen u Narodnim novinama, čime je stupio na snagu.

“Pripadnici Počasno-zaštitne bojne na ulazu u Ured predsjednika traže COVID-potvrdu od svakog našeg djelatnika, kao i od posjetitelja. Što se tiče zaposlenih u Uredu predsjednika, to nam nije nikakav problem jer ih je 95 posto cijepljeno, čime smo debelo iznad brojke na nacionalnoj razini”, rekao je Jelić za Novi list.

Na upit kako to da se nisu ostvarile Milanovićeve najave da neće maltretirati ljude COVID-potvrdama poručeno je: “Predsjednik nikada nije rekao da će kršiti zakon. Govorio je isključivo o inspektorima, a kako se kod nas uredno provjeravaju COVID-potvrde, onda uopće nema potrebe da inspektori dolaze, a ni naravno, da kažnjavaju predstojnika Ureda”.

Podsjetimo, predsjednik Milanović poručio je nedavno inspektorima da na Pantovčaku nisu dobrodošli: “Nećeš mi slati svoje janjičare i inspektore gore da idu provjeravati Ured predsjednika. Ne mogu ni proći. Miljenić bi ih i pustio, jer on je čelnik tijela, ali ja ne dam. Vojska je na ulazu i psi”, izjavio je predsjednik Republike početkom mjeseca.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 19:29