StoryEditor

Na moru je pravo ljeto, evo kada će se lijepo vrijeme vratiti i u unutrašnjost

Piše D  /  15.06.2018., 08:06h

Prema DHMZ-u u unutrašnjosti se danas očekuje pretežno oblačno, mjestimice s kišom. Prema večeri u zapadnim predjelima smanjenje naoblake. Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Najviše će oblaka biti na južnom dijelu gdje su lokalni pljuskovi i grmljavina najvjerojatniji. Puhat će umjeren, na udare ponegdje jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a na jugu poslijepodne prolazno i umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom između 19 i 23, na obali i otocima od 25 do 28 °C.

Sutra isto

Djelomice sunčano, u unutrašnjosti uz promjenjivu naoblaku, ali i dalje nestabilno. Uz umjeren i jak razvoj oblaka povremeno može biti kiše i pljuskova, uglavnom u istočnoj Hrvatskoj i na jugu zemlje.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka, podno Velebita na udare i olujna bura, prolazno i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na Jadranu od 19 do 23.
Najviša dnevna na kopnu od 21 do 26, a na Jadranu od 26 do 29 °C.

Od nedjelje ljepše

Već u nedjelju temperatura bi trebala porasti u većem dijelu unutrašnjosti. Jedino je u Slavoniji moguć nastavak tmurnog, nešto hladnijeg i kišovitog vremena.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 08:49