StoryEditor
obljetnica

Na Matića brdu kod Mostara obilježena 19. godišnjica pogibije bivšeg makedonskog predsjednika

Piše fena  /  26.02.2023., 17:18h

Polaganjem vijenaca na lokalitetu Matića brdo kod Mostara obilježena je 19. godišnjica smrti bivšeg makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog koji je, zajedno sa suradnicima, tragično stradao u padu aviona na današnji dan 2004. godine prilikom putovanja na Međunarodnu investicijsku konferenciju u Mostaru.

U ime Vlade Sjeverne Makedonije obilježavanju je nazočio ministar sigurnosti Oliver Spasovski koji je kazao kako je Trajkovski bio čovjek univerzalnih vrijednosti koji je radio na miru i ljubavi ne samo za svoju, već i za sve zemlje u regiji.

- Posebno hvala kolegi, ministru sigurnosti BiH Nenadu Nešiću i prijateljima iz Bosne i Hercegovine i Grada Mostara koji se zajedno s nama prisjećaju Trajkovskog i njegovih suradnika. Hvala što ste ovdje i što odavde prenosite poruke - rekao je ministar Spasovski.

Cvijeće je na spomeniku na Matića brdu uime Vijeća ministara Bosne i Hercegovine položio ministar sigurnosti Nenad Nešić koji je podsjetio kako je Trajkovski bio prijatelj Bosne i Hercegovine i svih njezinih naroda.

- Trajkovski je želio dobro svojoj zemlji, ali i cijeloj regiji. Svoj radni vijek kao predsjednik Republike posvetio je širenju prijateljstva u regiji. Prijateljstvo između Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije traje i trajat će zauvijek - dodao je ministar Nešić.

Osim delegacija Vlade Sjeverne Makedonije i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, današnjem obilježavanju nazočile su i delegacije Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Veleposlanstva Sjeverne Makedonije u Bosni i Hercegovini, Vojske Republike Sjeverne Makedonije te Grada Mostara.

Podsjećamo, avion u kojem su se nalazili predsjednik Makedonije Boris Trajkovski, savjetnici iz njegovog kabineta Dimka Ilkova-Bošković, Risto Blaževski i Anita Lozanovska, radnik makedonskog MIP-a Mile Krstevski, članovi osiguranja Boris Velinov i Ace Velinovski, kao i piloti Marko Markovski i Branko Ivanovski, pao je 26. veljače 2004. na području Rotimlje između Mostara i Stoca.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 17:10