StoryEditor
turizam u hrvatskoj

Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju

Piše desk  /  23.07.2022., 20:25h

Pretposljednji srpanjski vikend na Makarskom primorju protječe sa znatno povećanim prometom na cestama i gužvama u trajektnim pristaništima, a prema podacima turističkih ureda tamo se odmara oko 55.000 domaćih i stranih gostiju.

Prema podacima turističkih ureda, najviše je gostiju u Makarskoj - oko 16.000, u Baškoj Vodi više od 10.700, u Općini Gradac ih je oko 7.600 dok ostali turisti odmor provode u manjim mjestima na Primorju, piše HRT.

Hoteli, prema informacijama iz turističkih ureda i hotelskih kuća, ugošćuju više od 14.000 gostiju, posluju popunjeni, a za nastavak ljetnog odmora preporuča se prethodna rezervacija smještaja. Kuće za odmor su uglavnom popunjene pa se također preporuča prethodna rezervacija smještaja, a vrlo malo slobodnih mjesta preostalo je jedino u sobama i apartmanima kod privatnih kućevlasnika.

Na državnoj cesti D8 vozi se usporeno u dugim kolonama, s manjim zastojima, dok se velike gužve stvaraju na prilazima turističkim mjestima a posebno Makarskoj. Na cesti 535 od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija te nadalje do ulaza na autocestu kod Zagvozda promet je povećan, odvija bez zastoja i ograničenja s kraćim čekanjima na naplatnim kučicama, dok na cesti Makarska Vrgorac nema većeg povećanja prometa.

Puni trajekti

Trajekt na liniji Makarska Sumartin na kojoj plovi trajekt Ston, u svih pet današnjih i jednom izvanrednom plovidbom je popunjen, doznaje se u makarskoj poslovnici riječke Jadrolinije. S Brača prema Makarskoj trajekt je uglavnom popunjen. Na liniji Drvenik Sučuraj neprestano plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku je do sat vremena, dok za povratak s Hvara čekanja na ukrcaj prema kopnu su vrlo kratka.

Na Makarskom autobusnom kolodvoru autobusi stižu sa zakašnjenjem kao i iz Splita gdje je kašnjenje autobusa u dolasku skoro sat vremena.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 19:14