StoryEditor

Na Kosovu uhićena i druga osoba koja se dovodi u vezu s ubojstvom na Otesu

Piše D  /  27.11.2020., 03:11h

Kako je naveo glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, do ovih saznanja se došlo prikupljanjem operativnih i kriminalističko-obavještajnih saznanja i informacija na identifikaciji, lociranju i pronalasku osumnjičenih za Ubojstvo i dva pokušaja ubojstva na području Ilidže.

"Osumnjičenog je uhitila prištinska policija u blizini jedne devastirane kuće u naselju Emšir, te se, u suradnji s nadležnim institucijama, poduzimaju dalje mjere i radnje na njegovom izručenju. Rezultat ovog i jučerašnjeg uhićenja jeste direktna suradnja koja je ostvarena između policije KS i srbijanske, odnosno, kosovske policije", dodao je Hadžiabdić.

Nastavlja se dalji rad na ovom predmetu, kao i pronalasku treće osobe koja se dovodi u vezu s izvršenim kaznenim djelima.

Podsjećamo, jučer je u Beogradu uhićen prvi od osumnjičenih za ubojstvo na Otesu i riječ je o državljaninu Maroka S. E. D. (1989.). Sumnja se da je s još nekoliko osoba sudjelovao u ubojstvu Jasmina Berovića na Otesu kod Sarajeva 17. studenog.

Kako je naveo Hadžiabdić zbog realizacije ovih aktivnosti istražitelji Uprave policije MUP-a KS su više dana boravili na području Srbije ostvarujući direktnu i neposrednu suradnju sa Službom za borbu protiv organiziranog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srbije.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 12:39